Bucuresti » BISERICA APARATORII PATRIEI II

2.0/2
Voteaza aceasta biserica:

Biserica Aparatorii Patriei II

Biserica Aparatorii Patriei II

Religia: Ortodox
Adresa: Soseaua Oltenitei nr. 3, Sector 4
Adresa de e-mail :mirceauta@yahoo.com parohia-ortodoxa@go.ro
Adresa Web (URL) :www.parohia-ortodoxa.go.ro

Preot:UTA MIRCEA ALEXA
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Ioan Botezatorul (7 ianuarie) , Sf. Ambrozie
Stil arhitectonic:Neobizantin

Parohia se afla in partea de sud a Bucurestiului, aproape de periferia orasului, si este situata pe colina strajuita de vechea manastire a Vacarestilor, demolata de catre regimul comunist. Biserica este construita pe un plan dreptunghiular, cu absida altarului semicirculara si cu turla octagonala Pantocrator deasupra naosului.
Are o lungime de 17m, latime de 6, 5m si inaltime de 15m. In interior, are o singura bolta deasupra cafasului, doua pana la turla si una mica intre turla si altar. Boltile sunt rostuite in patru despartituri, formand pe peretii laterali cate un timpan, iar grinzile care despart boltile sunt putin arcuite si la capete strajuite de cate o sofita, de unde tasnesc fascicole de lumina. Pictura bisericii este realizata in stil neobizantin, in tehnica fresco, de catre pictorul Veniamin Precup, iar catapeteasma din lemn de tei, stranele si piesele de mobilier au fost sculptate de mesterul Ioan Sersea si fiii sai (una din familiile din parohie cu o contributie insemnata la construirea bisericii) .
Biserica a fost ridicata in anul 1948 prin contributia credinciosilor din parohie si a primului paroh, preotul Matei C. Constantin. A fost sfintita in acelasi an de catre protoiereul Gheorghe Iliescu-Izvoarele. In curtea lacasului sunt si birourile parohiei, toaca protejata de o arcada si clopotnita de zid cu doua mozaicuri icoane: “Maica Domnului cu Pruncul” si “Iisus Hristos intre Apostoli”. In 15 septembrie 2003, parohia a fost vizitata de Em. Sa Cardinalul Dionigi Tettamanzi, Arhiepiscopul de Milano. Din delegatia Bisericii Catolice din Milano a facut parte si parintele Giuseppe, parohul parohiei St. Angela Merici din Milano, parohie infratita cu cea din Aparatorii Patriei.

Judet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Telefon: 0724-185581
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket