Bucuresti » BISERICA ANTONIE CEL MARE

3.5/8
Voteaza aceasta biserica:

Biserica Antonie cel Mare

Biserica Antonie cel Mare

Religia: Ortodox
Adresa: intrarea Jean Sterriadi, nr. 19 A, sector 3

Preot: Goga Daniel
Hram:Sf. Nicolae (6 decembrie)

Construirea bisericii din lemn , în stil maramuresean, s-a facut dupa un proiect întocmit de arh. Voicu Florea si ing. Rusca Constantin, cu aprobarea Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor.
Fundatia bisericii este din beton armat adânca de 1 m plus 0, 6 m deasupra solului si placa din beton armat.
S-au folosit stâlpi din lemn de brad având sectiunea de 20 X 20 cm. , închiderea perimetrala exterioara facându-se cu scândura de brad în montaj tip caplama, iar în interior tip asteriala.
Peretii sunt izolati termic cu vata minerala.
Acoperisul este din sita, cu trei cruci metalice si instalatie de paratrasnet.
Curtea si fundatia s-au placat cu piatra de râu prinsa în beton. La interior s-a placat cu ghips-carton gletuit în vederea pictarii în tehnica tempera. Peretii pronaosului, cafasului, si pangarului au fost înnobilati, prin placarea cu placi fibrolemnoase nelaminate. Cu acelasi material s-a executat mobilierul din Altar si lambriul din biserica.
Biserica este prevazuta în turla cu un clopot de cca. 200 kg. , cu instalatii de încalzire centrala, având cazan propriu pe gaze naturale, instalatie electrica, instalatie de aer conditionat si instalatie de sonorizare.
Împrejmuirea terenului s-a facut cu gard din lemn de brad, o troita, o constructie cu nise pentru ars lumânari din caramida acoperita cu sita pergale din lemn de brad lacuit, cu bancute, iar în curtea bisericii o fântâna din piatra.
Toate aceste lucrari nu s-ar fi putut realiza fara dragostea si entuziasmul unui colectiv de buni crestini adunati în jurul preotului paroh, o parte din ei formând ulterior Consiliul parohial, iar altii devenind ctitori: Ioan Gând, Constantin Tâmplaru, Emil Semenescu, Radu Grigore, Florin Grigore-Ghita, Daniel Ivascu, Nelu Sagatavici, Florin Marinescu, Adrian Georgescu, Grigore Iergus, Cristian Popa, Ghita Olaru, Grazziela Victoria Manuela Ioan, Bogdan Horea, Adrian Pala, Lucian Enescu, Nicolae Varga, Valu Lazar, Sergiu Vladescu, Dumitru Caramida, Nicolae Nita si altii.
Contributia baneasca principala au avut-o enoriasii din parohie si chiar din afara parohiei, Secretariatul de Stat pentru Culte, CEC-ul , B. R. D. , B. C. R. , câteva firme private si chiar persoane fizice.
În curând, consiliul parohial condus de preotul paroh DANIEL GOGA si-a propus sa picteze biserica în interior si sa execute catapeteasma bisericii din lemn sculptat.

Judet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Telefon: +40 744-643033
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket