Bucuresti » BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI

4.2/6
Voteaza aceasta biserica:

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Religia: Romano-catolic
Adresa: Strada Drumul Taberei nr. 38-42, sector 6
Adresa Web (URL): www.parohia-amd.cnet.ro
Preot: Dominic HÎRJA
Hram: Adormirea Maicii Domnului

În anul 1992, ÎPS dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti a luat hotãrârea înfiintãrii Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" în cartierul Drumul Taberei, dens populat cu familii apartinând Bisericii Romano-Catolice. Totodatã, a dispus începerea formalitãtilor pentru obtinerea unui teren adecvat pe care sã fie construit un complex parohial care sã includã biserica cu o capacitate de 500 de locuri, casa parohialã si grãdinita pentru copii prescolari.
În anul 1994, a fost obtinut un teren în suprafatã de 2 300 mp concesionat de cãtre Primãria Municipiului Bucuresti.
În acelasi an, s-a început elaborarea proiectului care a fost terminat, cu toate avizele ce se impuneau, în primãvara anului 1995. Tot atunci au fost pornite si lucrãrile de constructie. Lucrãrile începute în luna mai 1995 au continuat pânã în octombrie 1999, perioadã în care au fost edificate biserica, casa parohialã si grãdinita.
Biserica, nefinisatã complet, functioneazã din data de 15 august 1998, neîntrerupt, perioadã în care s-au continuat lucrãrile de finisaj interior, pardoseli de marmorã, parchete, placaje din marmorã de Ruschita la altarul principal si la cele laterale, zugrãveli, vopsitorii, corpuri de iluminat si altele.
De asemenea, au fost procurate o parte din lucrãrile de artã sacrã dintre care se remarcã crucifixul din fundalul absidei altarului, realizat de sculptorul Damian Gomez.
În noiembrie 1999, se executã ultimele retusuri la zugrãveli, vopsitorii si la pardoselile din parchetul de sub bãnci. Sunt procurate numai un numãr de 26 de bãnci din numãrul total de 40 necesare.
Casa parohialã este terminatã si este în functiune.
Grãdinita se aflã în stadiul de finisaj si urmeazã sã intre în functiune în luna septembrie 2000.

Având în vedere numãrul credinciosilor existenti în parohie, cât si perspectiva demograficã pentru urmãtorul secol, se considerã strict necesar înfiintarea unui cimitir în zona parohiei, în care scop, în anul 1998, la 23 februarie, s-a adresat o cerere Primãriei sectorului 6 Bucuresti pentru atribuirea unei suprafete de 10. 000 mp teren destinat tocmai înfiintãrii unui cimitir al Parohiei "Adormirea Maicii Domnului". Parohia nu are filiale. în evidenta Parohiei sunt înregistrate 790 familii si 2370 credinciosi.
Singura congregatie care lucreazã pe teritoriul acestei parohii este "Maria Bambina" care are în grijã educarea copiilor din cadrul grãdinitei (dar sediul Congregatiei este pe teritoriul Parohiei Bucurestii Noi) .
Parohia are si serviciu de asistentã socialã, care are în grijã 60 de persoane în vârstã si 20 de familii cu probleme materiale.
Grãdinita pentru 100 de copii prescolari este înglobatã în complexul parohial si este în curs de terminare. în luna septembrie 2000 a intrat în functiune.

Judet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Telefon: +40 21 / 413. 65. 70
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket