Calarasi » BISERICA VIZITA FECIOAREI MARIA LA ELISA ...

5.0/1
Voteaza aceasta biserica:

Biserica Vizita Fecioarei Maria la Elisabeta

Biserica Vizita Fecioarei Maria la Elisabeta

Religia:Romano-catolic
Adresa:Strada Independentei nr. 88
Hram:Vizita Fecioarei Maria la Elisabeta

Parohia Romano Catolicã "Vizita Fecioarei Maria la Elisabeta" din Cãlãrasi a luat fiintã în anul 1990.
Încã din anul 1980 s-a început celebrarea Sfintei Liturghii, de cãtre pr. Ioan Ciuraru, care venea de la Buzãu o datã pe lunã si celebra în diferite locuri prin casele enoriasilor.
În anul 1998, s-a cumpãrat o casã pe strada 23 August nr. 88 si, din acelasi an este prezent preotul în mijlocul comunitãtii.
În anul 1994, s-a început constructia casei parohiale care este gata si s-a continuat cu constructia bisericii care este aproape de finalizare, lucrându-se acum la finisãrile interioare.
Credinciosii care formeazã comunitatea sunt în cea mai mare parte proveniti din comunitãtile catolice din Moldova, veniti în zonã pentru a munci în industrie si constructii. Dupã 1990, o parte în proportie de 30% s a reîntors în Moldova, iar ceilalti au rãmas pe loc, adicã 55 de familii cu un numãr total de 157 de credinciosi.
Parohia catolicã din Cãlãrasi are 4 filiale, Sfânta Liturghie celebrându se în casele enoriasilor dupã un program prestabilit: Drum Subtire, la 18 km de Cãlãrasi, în fiecare duminicã si sãrbãtorile de poruncã la ora 1300. Aici sunt 8 familii cu 41 de credinciosi. Fetesti, la 65 km, în fiecare sâmbãtã la ora 16 30. Sunt 16 familii cu 62 de credinciosi. Dragos Vodã, la 45 km, din douã în douã sãptãmâni, duminica la ora 16 00. Aici sunt 4 familii cu 15 credinciosi. Cosâmbesti si Mãrculesti, la 30 km, sâmbãta din douã în douã sãptãmâni, la ora 13 00. Sunt 2 familii cu 16 credinciosi. În total, Parohia Cãlãrasi cuprinde 85 de familii si 291 de credinciosi.
Pentru viitor existã un proiect de a se construi la Fetesti o capelã.
Biserica din Cãlãrasi celebreazã hramul la 31 mai, de sãrbãtoarea Vizitei Sfintei Fecioare Maria la verisoara sa, Elisabeta.

 

Judet: Calarasi
Localitate: Calarasi
Telefon: 40 242 / 311. 833
search module bottom
Adauga o biserica

Propuneti o noua biserica.

search module bottom

Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket