Zoltan David
(Nea Zoly)

DATA NASTERII: 02 August, 1932
DATA DECESULUI: 18 August, 2010
LOCALITATE: Galati, Galati
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL PERMANENT
CREAT DE
Elena Pascale, la 19 August, 2010
MEMORIAL PERMANENT
INFORMEAZA-TI PRIETENII
13179 vizualizari

Memorial etern Zoltan David

 • Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

  Lumanare aprinsa de Pavel Emil din Galati la 14 Ianuarie 2012
 • Etern omagiu ! Stegarii nu te vor uita niciodata !

  Lumanare aprinsa de Beko Ladislau la 13 Ianuarie 2012
 • LA MULTI ANI! Bubulet... Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

  Floare oferita de Martin Radu din Italia la 02 August 2011
 • Mare om ...

  Lumanare aprinsa de Klassic din galati la 10 Ianuarie 2011
 • Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aiba in paza!

  Lumanare aprinsa de Pavel Emil din galati la 02 Septembrie 2010


Au trecut doar două săptămâni de când lumea fotbalului gălăţean l-a sărbătorit la împlinirea unei vârste venerabile – 78 de ani. A fost o sărbătoare deosebită – cu zeci şi sute de copii şi părinţi, aşa cum îi plăcea lui ZOLY, aşa cum a trăit de mai bine de patru decenii, de când a hotărât să se dedice meseriei de antrenor…

ZOLY DAVID s-a născut Făgăraş, cu 78 de ani în urmă. S-a dedicat fotbalului – „sportul rege” cum i se mai spune – pe care l-a slujit cu credinţă şi multă, multă pasiune timp de şapte decenii. A jucat la echipe din toate eşaloanele – de la juniori la Divizia A – Nitramonia Făgăraş, Dinamo Bucureşti, Dinamo Braşov.

Au urmat 7 ani la Steagul Roşu Braşov – echipă la care s-a consacrat pe deplin. De aici a fost convocat la loturile naţionale, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe marii fotbalişti Voinescu, Apolzan, fraţii Zavoda sau inegalabilul Petchowschi.

La Galaţi s-a stabilit în 1962, considerându-l oraşul iubirii sale! A jucat – până la vârsta de 37 de ani – la echipele CSO, Siderurgistul şi Oţelul, unde a făcut o frumoasă performanţă.

Cum fotbalul a însemnat întreaga sa viaţă, la încheierea activităţii de jucător a îmbrăţişat-o pe cea de antrenor. A fost o perioadă deosebit de densă, în care s-a aplecat – în exclusivitate – descoperirii şi şlefuirii de noi talente.

Câteva nume de jucători care au trecut prin mâinile sale – şi au ajuns pe piscurile performanţei – sunt elocvente pentru ochiul lui iscusit de antrenor: Ilie Hagioglu, Călugăru, Ioan Nicu, Gelu Popescu, Ioan Morohai, Vivi Stamate, Măstăcan, Mihai Magearu, Romică Chihaia, Viorel Tănase. Şi lista ar putea continua pe multe pagini!

La despărţirea de NEA ZOLY, sutele de tineri care l-au avut ca antrenor, toţi ceilalţi cu care a colaborat vor ţine un minut de reculegere pentru inegalabilul antrenor.

Pentru meritele sale deosebite în domeniul în care a activat, ZOLY a fost distins cu titlul de Antrenor Emerit (singurul tehnician gălăţean răsplătit cu o asemenea distincţie), cu cel de Cetăţean de Onoare al Galaţiului şi cu cel de membru de Onoare al Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

 

Sursa: Viata-libera.ro


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket