Madalina Manole

DATA NASTERII: 14 Iulie, 1967
DATA DECESULUI: 14 Iulie, 2010
LOCALITATE: Otopeni, Ilfov
-> Email catre familie & prieteni
-> Adauga o amintire
-> Adauga o poza
-> Contacteaza detinatorul memorialului
-> Printeaza
MEMORIAL CREAT DE
Elena Pascale, la 14 Iulie, 2010
MEMORIAL SPONSORIZAT DE
Ionut Valentin Cojocaru
(memorial etern)
ASCULTA MELODIA DE FUNDAL
Fata draga
INFORMEAZA-TI PRIETENII
114161 vizualizari

Memorial etern Madalina Manole

 • Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet bland!

  Lumanare aprinsa de Ileana Neamtiu din Arad la 18 Iulie 2014
 • Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

  Lumanare aprinsa de Monica din Bucuresti la 14 Iulie 2014
 • D-zeu sa te ierte ...odihneste-te in pace.....

  Floare oferita de Nedelcu Tatiana Marilena din Constanta la 14 Iulie 2014
 • Nu te am uitat o clipa! Esti mereu in sufletul si n mintea mea! Doar ca mi lipsesti enorm.... Dumnezeu sa aiba grija de tine,Mada! Te voi iubi mereu! Abia astept sa ma intorc in tara,sa pot veni la tine...

  Lumanare aprinsa de Pavel Catalina din Bucuresti la 14 Iulie 2014
 • Off, Madalina... Am crezut ca anii vor trece si peste mine si peste tine in aceeasi masura, Madalina. Eram asa sigura ca vom imbatrani impreuna..Nu pot sa cred ca nu este asa..., ca nu mai aud nimic de spre tine, ca nu te mai vad, ca nu mai aud live vocea ta divina ! Ma ia cateodata asa o dorinta de a te sti in viata incat ma doare sufletul si nu ma pot opri din plans...Daca ai sti, Madalina cat de regretata esti... DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE SUFLETUL TAU DRAG! ODIHNESTE-TE IN PACE, MADALINA!

  Floare oferita de Mary la 24 Octombrie 2013


 

      Artista Madalina Manole a murit miercuri, chiar in ziua in care ar fi implinit 43 de ani.

      Potrivit primelor informatii, artista s-ar fi sinucis. Tragedia s-a petrecut la ora 6.30, la locuinta sa din localitatea Otopeni, iar cel care a anuntat serviciile de urgenta a fost sotul artistei.
Potrivit unor informatii aparute in presa in luna mai, artista si-a amanat lansarea celui de-al noualea album din cauza unor probleme de sanatate. Ea a fost internata atunci in spital din cauza "oboselii si a stresului".
Madalina Manole avea un copil, Petru, nascut in 2009.


Activitatea artistica:


       Madalina Manole s-a nascut la 14 iulie 1967, la Valenii de Munte (judetul Prahova).
      A studiat chitara cu interpreta de folk Ana Tetelea Ionescu, dupa care incepe sa compuna muzica pe versurile poetilor consacrati.
      Si-a facut debutul muzical la 15 ani in Cenaclul Tineretului prahovean.
      A fost cea mai tanara membra participanta a Cenaclului Serbarile Scanteii Tineretului.
Intre anii 1982 si 1985, urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor si este angajata la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.

      In 1988, participa la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental", compusa de Serban Georgescu. Este inceputul unei colaborari de succes intre cei doi, iar Georgescu va deveni ulterior sotul sau.În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul "Fată dragă".Tot în acelaşi an ia fiinţă Fan-clubul naţional Mădălina Manole condus de studenţii Ciprian Antochi şi Claudia Panaite. Fan-clubul are 25 de filiale în ţară.

      Din anul 1991 incepe seria turneelor în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Gerrmania, Franţa. După albumul "Fată dragă", Mădălina Manole primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi (LP si MC).Revista "Billboard" a semnalat în acel moment performanţa artistei.


      In anul 1997, prezinta alaturi de Octavian Ursulescu editia aniversara a Festivalului International "Cerbul de Aur" de la Teatrul Dramatic Brasov.

      In 1997, ia fiinta Asociatia Culturala Madalina Manole cu caracter cultural si umanitar.

      In 2000, obtine distinctii pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio Romania si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania.

      In 2000, albumul "Dulce de tot" este apreciat cel mai bun album pop de Radio Romania Actualitati.

      Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara: Vino, Dragostea mea, O floare pentru mai tarziu, Asta e doar viata, Te-am vazut mi-ai placut, Fata draga, Vreau sa te uit, Nu esti chiar un inger, Sa nu ma minti, Totul e pe dos, Nu-mi pasa, Nu-ti pierde curajul, Cantec pentru voi, Omul sufletului meu, Cine esti tu, Fata visurilor tale, Nu ma cunosti, Jucatorul de iubiri.
      Madalina Manole a scos noua albume si cateva compilatii. Ea a jucat si in filme artistice. 

Surse: Wikipedia, site-ul Madalina Manole.


Site-uri Partenere: Seminee      Prahova Business      Monitorizare GPS      Voicemarket